Sträckfilmning
  Hem - Sträckfilmning - Handsträckfilm - Maskinsträckfilm - Länkar - ASM Huvudsidan
 

Sträckfilmning

Sträckfilmning används för att skydda gods vid transport och dylikt, till exempel från fabrik till lager och från lager till dess slutdestination. Sträckfilmning är ett utmärkt skydd mot damm, fukt och andra skador som godset kan bli utsatt för vid transport eller på lager.

Sträckfilmning har länge varit en mycket viktig metod inom lager, industri och på diverse stormarknader och andra större affärer för att skydda produkten.
Vad är sträckfilm?
Sträckfilmen fungerar i princip på samma sätt som vanlig plastfolie som man använder i köket för att skydda mat från fukt och annat.

Skillnaden mellan plastfolie och sträckfilm är främst storleken då standardmåttet är 450 mm och tjockleken är 17 my, det vill säga 0,017 mm. Arbetsmetoden skiljer sig också avsevärt mellan plastfolie i köket och sträckfilmning inom lager och industri.

Större lager och industrier använder sig av sträckfilmning med maskin, så kallad maskinsträckfilmning. Detta för att underlätta hanteringen och spara in på personalkostnader då det trots allt tar tid att plasta in godset. Mindre aktörer använder sig av manuell sträckfilmning, så kallad handsträckfilmning, som fungerar på exakt samma sätt som maskinsträckfilmning. Skillnaden är dock att handsträckfilm, precis som namnet avslöjar, är helt manuellt. Vid maskinsträckfilmning är det en maskin som sköter inplastningen. Handsträckfilmning innnebär att en person själv får gå runt godset med en handsträckfilmshållare och plasta in produkten. Mer här om sträckfilmning.